Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) провежда Националната стажантска инициатива „Оставаме в България” вече пет поредни години. Тя е насочена към най-младите бъдещи професионалисти и отново ще им даде шанс да докажат своите качества и умения, да навлязат в света на бизнеса и да получат възможности за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България.


Патрон на „Оставаме в България” е българският евродепутат г-жа Ева Майдел.

През 2018 г. Съветът на жените в бизнеса в България постави началото на поредицата Young.LEADERS.talk в рамките на Националната стажантска инициатива. Тяхната цел е стажантите от компаниите-членове на СЖББ да се срещат със своите модели за подражание – мениджъри, политици и млади специалисти, започнали кариерата си именно като стажанти, както и да посетят едни от най-големите корпорации в България. Така младите хора имат възможност да се запознаят със света на бизнеса, както и да видят как са организирани и как функционират компаниите.

През 2019 година в партньорство с А1, целим young.LEADERS.talk да се обособи като програма насочена към стажантите в компаниите членове на Съвета - най-младите бъдещи професионалисти, която ще им даде шанс да надградят своите качества и умения, да навлязат в света на бизнес и да получат информация за възможностите за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България.

Целта на поредицата е да насочи вниманието на участниците към конкретни меки умения и практически знания чрез обучения, които ще им помогнат по пътя на професионалното развитие, както и провеждане на поредица от посещения в компании с цел запознаване с многообразието и възможностите за професионално развитие в страната.

В рамките на 5 седмици младежите ще имат възможност да се включат в 5 обучения и 5 посещения във водещи компании.

Повече за програмата на young.LEADERS.talk 2019 можете да намерите ТУК.